30/3/11

Area Grande

Valoración:

Restaurante sen pretensións no que se pode comer moi ben a prezos asequibles. Boa situación, amabilidade, sobriedade e boa cociña caseira.

A guiamichelíns estivo alí:

É fácil chegar; o Area Grande está xusto fronte á pequena praia guardesa que lle dá nome. Os sábados e domingos adoitan facer cociña caseira fóra de carta. Normalmente, guisos moi recomendables. Precisamente por ese motivo os clientes habituais acaban axiña coas existencias, razón pola cal, recomendamos ir cedo. A partir das tres é dificil que queden existencias máis alá das habituais da carta.





Seguindo a nosa liña habitual, trataremos aconsellarvos para que comades o mellor posible a prezos contidos. Deste xeito, sería unha moi boa elección comezar cuns calamares rebozados. O pulpo á feira, a tortilla de patacas ou as croquetas de xamón/carne son tamén moi apetecibles. As zamburiñas non están mal, quizais algo aceitosas de máis e as empanadas, aínda gozando de moi bo recheo, non teñen unha masa espectacular. 





Carrilleiras (están exquisitas)


Rabo de toro



Nos pratos principais non o dubidedes: Se vos ofrecen as carrilleiras asadas aceptade e agradecede ós deuses que ese día volas ofertasen. Prepáranas exquisitas. Os poliños ou o xarrete asado son tamén unha boa elección. É probable que algún día vos digan que hai algunha especialidade de caza; polo de agora non coincidiu que o tivesen nas varias ocasións que a guiamichelíns estivo alí pero non desistiremos ata probalo. Os diferentes arroces de mariscos son outra especialidade do Area Grande que aínda non tivemos o pracer de degustar pero abofé que o faremos e seredes informados. (Nota: Xa o fixemos en dúas ocasións. Pedide arroz con vieiras e langostinos).



A carta de viños é extensa aínda que os prezos antóllanse algo elevados en relación cos da comida. As sobremesas son as habituais en Galicia. As filloas recheas do que queirades farán as delicias dos máis "ghaldrumeiros".

Dúas persoas poden comer perfectamente por uns corenta e poucos euros se comparten un entrante, dous segundos pratos, unha botella de viño e unha sobremesa. 

Se queredes saber máis:




No hay comentarios:

Publicar un comentario