26/8/10

Adega Regional en Chamosinhos

Valoración:

Se queredes comer ben, moito e barato, podedes ir á Adega Regional en Chamosinhos. Neste establecemento típico portugués non atoparedes grandes luxos pero comeredes a fartar boas especialidades miñotas a prezos económicos.

A guiamichelíns estivo alí:

É de case todos sabido que en moitas ocasións paga a pena cruzar a raia e ir xantar ó país viciño. Hai moitos e moi recomendables lugares para comer alén do Miño. A Adega Regional, na aldea de Chamosinhos, é un deles. Pertence ó Concelho de Valença e podedes chegar collendo a segunda saída a Chamosinhos que hai á dereita indo pola estrada desde Valença a Vilanova de Cerveira. Despois seguides un quilómetro aproximadamente e chegades a unha pequena praciña onde está o restaurante. Atoparédelo, non é dificil e é ben coñecido.

Ó mediodía hai moita xente que vai comer alí no seu parón da xornada laboral, tanto portugueses como galegos que sinten fame cando esta os colle na beira portuguesa do Miño. Polas noites o ambiente é máis distendido e os comensais botan máis tempo a comer de vagar. Chama a atención que hai máis balbordo do habitual nos restaurantes portugueses, quizais polos moitos galegos ou quizais porque os portugueses, cando beben viño, tamén van subindo o volume. Así e todo, non é un lugar ruidoso, nin moito menos. A decoración é típica portuguesa, sen grandes pretensións, pero agradable e, sobretodo, acorde co que se agarda dun lugar económico.

Coa carta serviranvos os típicos petiscos a modo de croquetas e empanadillas. Comédeos se queredes, só vos cobrarán dous euros pero tede en conta que despois vén a comida e teredes que demostrar o voso saque.

Uns pratos sáenlles mellor cá outros pero, en xeral, cociñan moi ben. A Guiamichelíns recoméndavos ferventemente o Bacalhau á Casa, do que amosamos unha foto. Prepáranno rebozado e fritido, cunhas tiras de cebola, pementos vermellos, olivas negras e patacas saborosísimas. Aínda que custa 15 euros o prato asegurámosvos que dúas persoas comen ben. Está delicioso. Mesmo se non che gusta  moito o peixe aconsellamos que o probes. Ten fe, e xa nos comentarás.
Bacalhau á Casa
Outra moi boa aposta é o Polvo na Brasa, moi ben preparado tamén, coas súas cenorias, brécol e pataca cocida. Pero se ides pedir o bacallao chega con que do pulpo encarguedes meia dose.

Outras recomendacións son o Bacalhau na Brasa, o Frango ou o Entrecosto. Para beber, a guiamichelíns tenno moi claro: Vinho Verde Branco. Sérvenno nuns xerros de cristal e sae fresco pola billa da barra, coma se fose unha cervexa, e custa dous euros cada xerro pequeno (medio litro, aprox.). Hai outro xerro maior (dun litro, aprox.) que custa tres euros. Pedide ese directamente porque o Viño Verde Branco entra coma un refresco.  Por certo, non é que sexa verde, é que é un tipo de viño do norte de Portugal. Haino tamén tinto.

Se aínda tedes un oco no voso bandullo cheo podedes pedir algunha sobremesa pero supoñemos que isto non ocorrerá. Os cafés son ricos e diminutos e non volos cobrarán.

O personal é amable e o salón está cheo case que de seguido. Non vaiades tarde que teñen horario europeo. Dúas persoas poden comer por 30 euros e catro por 45 e non dar acabado con todo a pesar de estar moi rico. Ánimo, campións!

Se queredes saber máis:


3 comentarios:

  1. No veo el momento de tener otra vez el pulpo a la brasa entre mis dientes... mmm delicioso...

    Ya estas enlazado en mis blogs. Bicos

    ResponderEliminar
  2. Graciñas sinceras! É un honor para a Guiamichelíns saber que ten lectoras tan distinguidas. Bicos!

    ResponderEliminar
  3. moi boas dende francia.... aqui a comida e moi boa, os pates,o foi..
    teñen milleiros de doces e uns bos caldos para acompañar cos bos pratos que preparan.... pero que decir de ese bacallau , de ese polbo a brasa , e de esas xerras de viño verde .... eu quero volver.........

    ResponderEliminar