11/10/10

Lagar en Eiras

Valoración:

Un sitio enxebre, onde comeredes ou cearedes ben en xeral, e a prezos non moi elevados.

A guiamichelíns estivo alí:

Antes de nada dicirvos que este restaurante merece ser coñecido por varios motivos así que reservade algunha das vosas visitas á comarca do Baixo Miño para o "Lagareiras".

Dado este consello imos darvos outro: esquecédevos do GPS e do google maps porque o Lagar está moi agochadiño e de pouco vos servirá a tecnoloxía. Probade a ir con alguén que xa o coñeza (se ides de noite) ou, se ides polo día, preguntade a algún autóctono unha vez esteades na sorprendente parroquia de Eiras, no concello do Rosal.

Hai varios ambientes e, unha vez máis, permitídenos aconsellarvos: se está aberta e vai bo tempo, non o dubidedes, comede ou ceade na terraza. É unha especie de patio-xardín-museo traseiro, moi ben ambientado. Se a noite é calorosa mesmo pareceravos máxica. Outra gran elección é sentar no comedor interior, enxebre e moi acolledor coa luz xusta e a súa cheminea no inverno. Por último, desde hai poucos anos hai unha nova sala, a galería, moderna, luminosa e agradable, que xa veredes dende a zona de aparcamento. Nesta galería permítese fumar, así e todo, escoitade fumadores: se hai sitio, elixide o comedor interior e xa sairedes botar o pitillo antes da sobremesa ou cando marchedes. Por suposto, recomendamos reservar para poder optar con éxito á terraza ou ó comedor interior.


Como entrantes hai moitos queixos e friames. En canto á oferta de pratos, a cousa redúcese drásticamente pois no "Lagareiras" presumen de facer cociña de temporada e con produtos da zona. En xeral, cociñan ben polo que podedes pedir calquera cousa sen correr excesivos riscos. Desde logo, os "Tacos de Lombo de Boi" están de vicio pero ollo, como case tódolos pratos no Lagar, non son moi abondosos e, ademais, quizais pequen de minimalistas en canto á guarnición pero supoñemos que terán os seus motivos. Outra boa escolla serían as "Carrilleiras de Vitela" (se as teñen fóra de carta). A "Peitugha de Parrulo" non está mal pero faise un pouco aburrida cando vai quedando fría. De tódolos xeitos, como a oferta é cambiante ó longo do ano quizais a mellor opción sexa deixar que Miguel ou outra persoa do Lagar vos aconselle. Confesamos non ter probado a "Lamprea á Bordelesa" por non ternos coincidido nunca aínda en época pero trataremos de solucionalo.

Tacos de Lombo de Boi

En canto ós viños, tedes un pouco de todo e se amades os brancos galegos podedes probar un Rosal que fai o devandito Miguel e que, ó noso entender, é un viño excepcional.


Das sobremesas podemos dicir que as "Tartes de Queixo" e os "Biscoitos de Chiculate" non están á altura do agardado. Quizais sexan mellor opción as especialidades locais, como a "Rosca de Xema" ou os "Mirabeles".


O café, de Pota, claro e o licor, pois xa que estamos onde estamos, de Cilantro.

A atención do persoal é a xusta e necesaria. Non hai "ghaseosa" nin "cubitos de xeo". Podedes discrepar desas decisións pero é o que hai.


Os prezos non son elevados en relación coa boa calidade dos produtos. Dúas persoas poden comer compartindo un entrante, saboreando cadanseu prato principal e completando con sobremesa, bo viño e café de pota sen chegar ós 50 euros.


Adoitan abrir en fins de semana e festivos pero consultade o calendario da súa web.

En resumo, non é a mellor cociña do mundo pero dependendo da sorte que teñades, podedes saír coa sensación de ter descuberto un dos segredos mellor gardados da comarca. Quizais o que máis nos guste do Lagar en Eiras sexa o orgullosos que os donos están del.

Se queredes saber máis:












No hay comentarios:

Publicar un comentario